hirdetés
2020. július. 16., csütörtök - Valter.
hirdetés

Magyarország egészségügye a példa

Magyarország vezető szerepet tölthet be a Kína és Európa közötti egészségügyi együttműködésben, hangzott el egy háttérbeszélgetésen.

hirdetés

Több mint 200 kínai és 15 európai ország delegáltjainak részvételével rendezik Budapesten az egészségügyi miniszterek találkozóját jövő héten, a konferencia visszajelzés arról, hogy Magyarország egészségügyi teljesítménye nemzetközi téren is figyelemre méltó és más országoknak is példaként szolgálhat – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten, a rendezvényről tartott háttéberszélgetésen.

Rétvári Bence elmondta, a fórum alkalmából Magyarországra látogat Liu Jen-tung kínai miniszterelnök-helyettes és Li Pin kínai egészségügyi és családtervezési miniszter. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere velük együtt nyitja meg hétfőn a szakmai konferenciát, amelyek négy témája lesz: népegészségügyi programok, kórházak közötti együttműködés, egészségpolitikai kutatások – társadalombiztosítási rendszerek és hagyományos kínai gyógyászat. Hozzátette, vasárnap teszik le annak a hagyományos európai és kínai gyógyászati központnak az alapkövét, amelyről még 2014-ben kötött megállapodást Kína és Magyarország. A többnapos rendezvény része a 16 kelet-közép-európai országot, valamint Kínát magába foglaló 16+1 formátumú együttműködésnek – jegyezte meg Rétvári Bence.

Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára közölte, a találkozó kedden az Egészség kapuja című kiállítással és konferenciával folytatódik, amit Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyit meg. Az eseményen együttműködési megállapodásokat is aláírnak, ezek tovább majd erősítik a már eddig is széleskörű magyar-kínai tudományos-gazdasági kapcsolatokat. Az államtitkár azt hangoztatta, Magyarországon rendkívül fontos húzóágazat az egészséggazdaság, a legnagyobb kutatásfejlesztési ezen a területen zajlanak, az ágazat több mint 150 országban értékesít gyógyszereket és orvosi műszereket.

Tuan Csie-lung, Kína magyarországi nagykövete azt mondta, a kínai kormány nagyon fontosnak tartja az együttműködést Magyarországgal és a 16+1 társulás többi államával, az egészségügyi együttműködés pedig különösen eredményes, és remélhetőleg tovább erősödik majd a konferencia segítségével. Magyarország keleti nyitás, és Kína Egy övezet, egy út politikája jól kiegészíti egymást – fűzte hozzá.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink