2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Ma van a Down Világnap

Március 21-én, a Down Világnapon a Rejtett Kincsek Down Egyesület kezdeményezésére Magyarországon is megmozdulunk.

A világnapon a Down-szindrómával élőkre figyelünk, hogy elősegítsük a fogyatékkal élők elfogadását, és tudatosítsuk, alapértékeink közé tartozik a sokszínűség, és esélyegyenlőség. Világszerte ezen a napon vidám, felemás zoknit húznak az emberek, hogy kifejezzék a támogatásukat.

– Egyre több hatékony fejlesztési módszert alkalmazunk, melyekkel a Down-szindrómás gyerekek lemaradásai csökkenthetők. Ebből a szempontból ma már jobb a helyzet, az emberek nyitottabbak – foglalta össze tapasztalatait Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke. Az egyesület több mint 1000 sérült gyermekkel foglalkozott eddig, több ezer családot segített. – Iskoláskorig játszva fejlesztünk, bevonjuk a családokat, folyamatosan támogatjuk őket. Utána vannak területek, ahol lehetne fejlődni, például az inkluzív nevelés, a befogadó munka világa – tette hozzá.

A Down-szindrómával élőknek a legtöbb esetben ugyanolyan céljaik, vágyaik vannak, mint bárki másnak: boldog életet élni, tanulni, dolgozni, elismert tagjai lenni egy közösségnek. A Rejtett Kincsek Down Egyesület 1998-ban jött létre, széleskörű fejlesztő, tájékoztató,szemléletformáló munkát végez. Csodavár fejlesztő központjai és játszóházai különleges színfoltjai Budapestnek és Nyíregyházának, a készségfejlesztő foglalkozásokkal, közösségi és szülő-gyermek programokkal.

hirdetés

Könyveink