hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Kritikus a sziámi ikrek egyikének állapota

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata által szétválasztott hároméves kislányok állapota változott: Rabeyánál pozitív fejleményekről számolnak be, Rukaya viszont speciális vírusos lázzal küzd, így állapota kritikus.

Mint az alapítvány honlapján olvasható: Rabeya az augusztus 1-jén és 2-án végzett maratoni műtét után 5 nappal magához tért, mozgatja a végtagjait, felismeri édesanyját, figyeli a környezetét. "A gyermek azóta egész mondatokban beszél, mosolyog és szájon át eszik.

Testvére, Rukaya továbbra is változatlanul altatás és légzéstámogatás alatt áll, de immáron önálló légzéssel. A többnapos mélyaltatás a felépülési folyamat szakmailag megszokott velejárója egy ilyen összetett és hosszadalmas műtét után, mint a több mint 30 órás koponya- és agyszétválasztás. Ám mivel a paraméterei és leletei problémát jeleztek az utóbbi napokban, orvosaink tesztet végeztek nála, mely pozitív eredményt mutatott. A következő napokban valószínűleg kiderül a fertőzés kimenetele, addig sajnos életveszélyről beszélhetünk.

Alapítványunk munkájához egyaránt nélkülözhetetlen a tudományos felkészültség és az imákból nyert lelki támogatás, amelyért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani.

A fejüknél összenőtt sziámi ikrek szétválasztó műtétsorozatának koordinátora, dr. Pataki Gergely, a végső szétválasztást vezető dr. Csókay András, illetve aneszteziológiai teamünk vezetője, dr. Csapody Marcell jelenleg is Dakkában van a kicsikkel."

Rabeya mosolyog (Fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány)
Rabeya mosolyog (Fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány)

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés