2020. május. 31., vasárnap - Angéla, Petronella.
hirdetés
hirdetés

Magához tért a sziámi ikrek egyike

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata által szétválasztott, stabil állapotú hároméves kislányok egyike magához tért: Rabeya mozgatja a végtagjait, felismeri édesanyját, figyeli a környezetét.

hirdetés

Rukaya változatlanul altatás és légzéstámogatás alatt áll, de már önálló légzéssel. A többnapos mélyaltatás a felépülési folyamat szakmailag megszokott velejárója egy ilyen összetett és hosszadalmas műtét után, mint a több mint 30 órás koponya- és agyszétválasztás, közölte az alapítvány. Mint írták, a pozitív fejleményeket az elkötelezett szakmai és tudományos munkának, illetve a kapott lelki támogatásnak köszönhetjük. Jelenleg a magyar aneszteziológusok munkájára van a legnagyobb szükség. Továbbra is hálásak vagyunk mindenkinek, aki drukkol és imádkozik az ikrekért.

Az augusztus 1-jén és 2-án végzett maratoni műtétet követően orvosaink egy része Bangladesben maradt további önkéntes munkára: idegsebészeti és plasztikai sebészeti operációk elvégzésére, valamint szakmai előadások megtartására.

Alapítványunk alapítói – dr. Pataki Gergely plasztikai sebész, a műtétsorozat koordinátora és a plasztikai sebészeti team vezetője, és dr. Csókay András, a végső szétválasztást vezető idegsebész – s aneszteziológiai teamünk vezetője, dr. Csapody Marcell továbbra is a gyermekek mellett van Dakkában, áll a közleményben.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!