hirdetés
2022. augusztus. 10., szerda - Lörinc.
hirdetés

Koraszülött intenzív osztály nyílik a TritonLife Róbert Magánkórházban

A 15 éves TritonLife Róbert Magánkórházban, ahol ma már évente 1800 újszülött látja meg a napvilágot, a ma létező magyar magánkórházak közül elsőként perinatális intenzív centrum – PIC II – nyílik.

„Meggyőződésünk, hogy nem elég újabb és újabb ellátóhelyeket nyitni. A TritonLife Róbert Magánkórházban, a magánegészségügyben egyedülálló módon két szakmai területen is rendelkezünk államilag akkreditált szakorvosképzési joggal (szülészet-nőgyógyászat és aneszteziológia-intenzív terápia), és az évi 1800 nálunk születő baba ellátását már eddig is a legnagyobb szakmai biztonságban, magas szinten működő szülészeti-nőgyógyászati és újszülött osztályunk segítségével látjuk el. Mivel a PIC II személyi és tárgyi feltételei régen rendelkezésünkre állnak, ezért úgy döntöttünk, hogy ezt formalizáljuk és hivatalosan is PIC II szintre emeljük család-, és bababarát újszülött és koraszülött ellátó rendszerünket.” – mondja dr. Fábián Lajos, a TritonLife csoport egyik alapítója, elnöke és szakmai stratégiai vezetője.

Dr. Kocsis István PhD, egyetemi docens, a TritonLife Róbert Magánkórház Neonatológiai Osztályának osztályvezető főorvosa – csecsemő-, és gyermekgyógyász, neonatológus, és aneszteziológus szakorvos – hozzáteszi még: „Mikor néhány éve Fábián Lajos és a „Róbertes” kollégák hívására csatlakoztam a TritonLife csapatához, és a Semmelweis Egyetemen betöltött újszülött intenzív terápiás centrum vezetői székét felcseréltem a TritonLife Róbert Magánkórház újszülött osztályának vezetői pozíciójára, láttam a fejlődés lehetőségét. Nagy öröm számomra, hogy egyre növekvő, magas szakmai színvonalú szakdolgozói és orvos csapatom minden támogatást megkap a TritonLife csoporttól, így olyan szakmai igényességű egységet építettünk az elmúlt években, mely már régen megfelel egy PIC II-es szintű újszülött és koraszülött ellátó centrum szakmai követelményeinek. Utolsó simításokat végezzük a személyi és tárgyi feltételek pontos, jogszabály által is megkövetelt megfeleltetése terén, és hamarosan formalizáljuk is egy magasabb szintű hatósági engedély birtokában.”

(forrás: TritonLife)

cimkék

hirdetés
hirdetés

Könyveink