2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Kőgazdag doktorok, jól kereső nővérek

A Medical City egy tematikus egészségügyi park, ahol nem csak az orvosok, de a nővérek is igen jól keresnek.

A vidámparkok után az egészségügyi városközponté a főszerep az amerikai Orlandoban, ahová milliókat várnak.

A Medical City különböző, egészségügyben érdekelt vállalkozásoknak és intézményeknek helyet adó tematikus park, ahová folyamatosan áramlik a tőke, és a napokban újabb rész készült el. Kórház, kutatóintézetek és egészségügyi szimulációs tréningközpontok létesülnek egymás után. Biotechnológiai cégek telepednek meg a parkban és működik már egy egyetemi kar is. Ezek egymás között is igen aktív együttműködést folytatnak és újabb beruházásokat terveznek - számolt be a The New York Times.

A Medical City, és a területére tervezett létesítmények egy része

A fejlesztők nem csak a legújabb technikát, de a megfelelő humán erőforrást is maguknál szeretnék tudni: nem csak a tudományos és szakmai lehetőség miatt éri meg a városrészben dolgozni, hanem mert az orvosok, kutatók és nővérek is jól keresnek. A gyermekkórházat 2012-ben szeretnék átadni, különlegessége, hogy tetőszerkezetébe a legújabb fejlesztésű napelemeket szerelik be. Sőt, a tetőn egy kertet is kialakítanak a betegeknek.

A Tavestick Group egy 650 heltáros területet vásárolt, közel a repülőtérhez. Szabadidős létesítményeket, üzleteket és lakóházakat akar építeni. A terület másik részén egészségügyi főiskola fog működni.

Így néz majd ki egy kutatóintézet

Három éve tulajdonképpen ellenlépésként kezdtek az egészségváros fejlesztésébe. Tény ugyanis, hogy az amerikai egészségügyi ágazatban érdekelt cégek az elmúlt 13 évben mindig Orlandoban rendezték éves konferenciájukat és szakmai fórumaikat. Az egész Egyesült Államokat tekintve az összes egészségügyi témájú rendezvény felét ott tartják. Mindezek ellenére azonban három évvel ezelőtt a floridai Jupiter kapta meg egy egészségügyi központ létesítésének jogát, amit sok orlandoi városvezető és helyi befektető nehezményezett. Ekkor indult el az új beruházási hullám, ami azóta is tart.

(forrás: Ingatlanmenedzser)
hirdetés

Könyveink