2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Kerekesszékből nézve

Az mno.hu Till Attila Tiszta szívvel című akcióvígjátékáról közöl riportot. A film a fogyatékkal élő emberek világába kalauzol. 

Till Attila keserédes akcióvígjátékában, a Tiszta szívvel című filmben három kerekesszékes férfi még a bérgyilkosságtól sem riad vissza, hogy valóra váltsa álmait. A rendezőnek sikerült elérnie, hogy a csöppet sem vidám téma ellenére felszabadultan nevetünk, miközben számos – eddig talán kevéssé köztudott – részletet ismerhetünk meg a mozgássérültek világából. De hogyan élnek társadalmunkban azok, akiket mozgásukban korlátozott a sors? A lap személyes példákon keresztül mutatja be, hogyan látják ők a többieket – s hogyan látja őket a nem sérült többség. Az mno.hu munkatársa cikkében bemutatja Mányik Richárdot, valamint a film főszereplőjét, Fenyvesi Zoltánt, emellett miniinterjút közöl Ilosvai Georgina gyógytornásszal, a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjának munkatársával, aki szabad idejében gyermekhospice-házban dolgozó önkéntes.

A szakember országjáró nomád túrákat is szervez, amelyen mozgássérült emberek és ép segítőik olyan vadregényes tájakra jutnak el, amit talán maguk sem hittek volna. Ilosvai Georgina az mno-nak tett nyilatkozatában többek között arról beszél, hogy egy ember megítélésében egyáltalán nem lenne szabad szerepet játszania, hogy mozgássérült-e vagy ép. 

A teljes cikkért kattintson az mno.hu-ra.

(forrás: MNO)

cimkék

hirdetés

Könyveink