hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Kásler tárgyal 6000 email után

Kásler Miklós miniszter az elmúlt hetekben több mint 6000 emailt kapott; július 12-re egyeztetésre hívta a Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület elnökét, Csordás Anettet, írja a 168 óra.

Az Országgyűlés Költségvetési Bizottsága kormánypárti tagjai leszavazták az otthoni ápolás körülményeinek javítását szolgáló megoldáscsomagot, a Lépjünk, hogy Léphessenek! Közhasznú Egyesület, a Csak Együtt Van Esély Csoport és az aHang kampányplatform azonban tovább folytatja küzdelmet, melynek fontos állomása a minisztériumi döntéshozók által felkínált találkozó július 12-én – írták a szervezetek közös közleményükben. 

Június 27-én a költségvetés általános vitájának első napjára időzítve tartott a Parlament előtt demonstrációt a három szervezet és az érintett családok. Az otthoni ápolás támogatásának átalakításán régóta és szakértők bevonásával dolgozó egyesületek szerint erre a problémára számos megoldás létezik, és példaként ajánlják a nevelőszülők vagy a hivatásos szülők helyzetét.

A bizottság döntése ellenére a szervezetek folytatja a küzdelmet, melynek újabb állomásához érkezett: az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetői által összehívott egyeztetésen vesznek részt. „Szeretnénk azt hinni, hogy az elmúlt hónapban zajló kampánynak, a most már 22 ezer aláírásnak és a nagy médiafigyelemnek köszönhetően is a kormány felismerte az érintettek szükségleteit, a társadalmi támogatottság mértékét és nyitott a párbeszédre" – írják. Reménykeltőnek érzik, hogy Kásler Miklós miniszter – aki az elmúlt hetekben több mint 6000 emailt kapott a petíció aláíróitól – végre reagált a megkeresésre és július 12-re egyeztetésre hívta a Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület elnökét, Csordás Anettet, írja a lap.

(forrás: 168 óra)
hirdetés

Könyveink