2024. április. 19., péntek - Emma.

Kásler szerint lelki megnyugvást nyújt az országos tesztelés

A Kásler Miklós hivatalos Facebook-oldalán futó, Életközelben című teleregény legfrissebb epizódjában az Index szerint erről volt szó.

Ha az emberek valóban fegyelmezettek, és a jelenlegi szigorító rendelkezéseket betartják, akkor nagyon valószínű, hogy további szigorítások nem kellenek – jelentette ki az Index szerint az emberi erőforrások minisztere az Életközelben legújabb részében.

Kásler Miklós emlékeztetett, a tavaszi első fázishoz képest megváltozott koronavírus terjedési jellege. Amíg akkor egyénről egyénre terjedt a járvány, és gócpontok alakultak ki, addigra őszre közösségi terjedés alakult ki, az utazási kedv miatt megjelentek azok az emberek, akik külföldön fertőződtek meg. Ezért, mint mondta, „nagyon nehéz volt” kontrollálni és izolálni a fertőzötteket.

Az országos gyorstesztelés a tárcavezető szerint lelki megnyugvást nyújt: ha ugyanis pozitív az eredmény, akkor el lehet kezdeni azonnal a kezelést. A kormány részéről ez a lépés az emberek biztonságát szolgálja a tünet- és panaszmentes, de fertőzésre képes emberek azonosítását – emlékeztetett.

Arra a kérdésre, hogy az operatív törzs hétfői ülésen miért nem viselt maszkot, azt mondta, feltételezi, akkor éppen ő beszélt, ezért nem volt rajta maszk.

Több mint négyezer orvost, medikust, rezidenst és ápolónőt készítettünk fel átképzéssel a koronavírus elleni küzdelemre, ezt már a 22. epizódban mondta Kásler Miklós. A miniszter a covidos kapacitások növelése mellett beszélt az újonnan érkezett orosz vakcina jelentette lehetőségekről és az oltóanyagot bírálók szándékairól is.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés