hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Kásler Miklósnak "előbb vagy utóbb eredményeket kell felmutatnia"

Kásler miniszter úr lehet mártír vagy nem mártír, de előbb vagy utóbb eredményeket kell felmutatnia – mondta a miniszterelnök Kötcsén a Népszava egyik forrása szerint.

Kötcsén szinte szó se esett az egészségügyről. Volt aki mindezt azzal magyarázta, hogy „e terület kívül esik a miniszterelnök horizontján,” írja a Népszava, amely úgy tudja, egy budai kórház orvosa arról érdeklődött, hogy az endoszkópos beavatkozásokat végző szakdolgozók bérét miért nem rendezték. A kormányfő erre azt válaszolta: az egészségügyet egyben kell kezelni, a magán- és a közellátást is együttesen kell átvilágítani, elemzeni, a hálapénzt pedig meg kell szüntetni. – Kásler miniszter úr lehet mártír vagy nem mártír, de előbb vagy utóbb eredményeket kell felmutatnia – mondta Orbán egy forrásuk szerint.

„Kötcse az egy zárt hely, arról nem nyilatkozunk. Úgy láttam jónak, hogy mást kérdezek” – így reagált Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke a lap azon kérdésére, hogy a rendezvényen miért nem hozta szóba az egészségügy bajait. A kamara elnöke a miniszterelnökhöz szóló kérdését azzal kezdte: ne tessék félni, nem az egészségügyről akarok kérdezni, hanem arról, hogy a sok gyerekes anyák korengedményes nyugdíjában miért van annyi megkötés? Még azt is megjegyezte: e területen liberálisabb szabályokra lenne szükség.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés

Könyveink