hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Jön az ötlet, jön a tőke

Az április 4-i Smartmobil ’13 konferencián a régió legjobb fejlesztőműhelyei mutatkozhatnak be a kockázati tőkebefektető cégeknek – írják közleményükben a szervezők.

 

Az idén negyedik alkalommal megrendezésre kerülő szakmai konferencia rövid idő alatt Magyarország legnagyobb mobiltechnológiai rendezvényévé nőtte ki magát. A Smartmobil szervezői 2013-ban Közép-Kelet-Európában elsőként rendeznek a mobil szegmensre fókuszáló start-up seregszemlét.

„Az idei rendezvény kimondott célja, hogy Budapest bekerüljön a mobiltechnológia és a start-up tőkepiac nemzetközi vérkeringésébe. Ennek érdekében a konferencia keretében rendezünk egy Befektetői szekciót, melyen jelentős nemzetközi és hazai kockázati tőke alapkezelő cégek képviselői vesznek majd részt. Számos meghatározó ceed és kockázati tőkebefektető cég képviselteti magát Magyarországról, míg nemzetközi viszonylatban olyan start-up kockázati tőke befektetői csoportok érkeznek, mint a Startup Sauna, a Hack Fwd, a Credo Ventures, a High-Tech Gründerfond, az Almaz Capital vagy a Balderton Capital. A magyar fejlesztőkben hatalmas a potenciál, és reményeink szerint a hazai mobilpiac szereplői rengeteget tudnak majd profitálni ebből a lehetőségből, ami az egész iparág hazai fejlődését előrelendítheti” – fogalmaz a szervezők közleménye.

Az eseményen a környező országok legjobb mobilprojektjei is bemutatkozási lehetőséget kapnak. A korábbi tapasztalatok felelevenítését pedig a négy legsikeresebb hazai start-up cég (NNG, LogMeIn, Prezi, Ustream) alapítóinak egy asztalhoz ültetésével segítik a szervezők. Az előadók között lesz – emelik ki a szervezők – Damien Perillat, a PayPal regionális vezetője, az UX (user experience = felhasználói élmény) fejlesztés meghatározó szaktekintélye Sabine Storm, az UsTwo képviseletében és Heiko Behrens, a Beamapp alapítója.

A konferencián immár negyedik alkalommal adják át az Év alkalmazása díjat is, amely a friss hazai fejlesztéseket és fejlesztői csoportokat jutalmazza. A díjra bármilyen 2012. január 1. óta az AppStore-ba, valamint GooglePlay-be felkerült alkalmazás nevezhető.

A HVG-vel együttműködve a HVG öletverseny keretében a konferencia szervezői keresik továbbá a legjobb hazai játékötletet. A nyertes ötlet nemcsak megvalósításra kerül, de a nyertes komoly pénzjutalomban részesül majd.

Idén a Smartmobil ad otthont a Microsoft Imagine Cup innovációs verseny döntőjének is, ahol a projektben résztvevő legjobb prezentációkat mutatják be a résztvevők.

További információk és regisztráció: smartmobilhq.hu / facebook.com/smartmobil

cimkék

hirdetés

Könyveink