hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Ingyenes mobilalkalmazás poszttraumás betegeknek

Egészségügyi segítséget biztosító, ingyenes mobilalkalmazást tett elérhetővé a poszttraumatikus stressz szindrómával (PTSD) küzdő amerikai katonák számára a védelmi minisztérium és a veteránügyek minisztériuma az Egyesült Államokban.

Az egészségügyi segítséget és információkat mobileszközökön keresztül nyújtó, illetve a technológia területén jártas szakértők bevonásával készült alkalmazás kifejlesztésében a Pentagon mellett részt vett a poszttraumatikus stressz okozta zavarokkal foglalkozó országos amerikai egészségügyi központ is.

A PE Coach nevű alkalmazás az Apple-készülékekre, valamint az Android operációs rendszereket használó mobileszközökre is letölthető.

A poszttraumatikus stressz szindróma olyan betegség, amely traumatikus események, például háború vagy fizikai bántalmazás után lép fel. Emlékképek nem kívánt, hirtelen, újbóli megjelenésével jár, és súlyos hatással van az érintettek életére.

A mobilalkalmazást úgy tervezték, hogy segítse a kezelés alatt állókat és javítsa a terápia hatékonyságát. A fejlesztők azonban felhívták a figyelmet arra, hogy a technológia nem helyettesíti a professzionális segítséget és nem alkalmazható "öngyógyításként" – írja a hvg.hu.

(forrás: hvg.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés