hirdetés
2020. október. 22., csütörtök - Előd.
hirdetés

Jön a pénz a minimumfeltételekre, a szigor meg a késlekedőkre

A csütörtöki Magyar Közlönyben publikált határozatával átírt néhány tételt a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) egészségügyi fejlesztéseiben a kormány.

A 1004/2015. (I. 15.) kormányhatározat 5 milliárd forintos kerettel új támogatási konstrukciót vezet be, melynek az egészségügyi szolgáltatások nyújtásához szükséges szakmai minimumfeltételek teljesítéséhez szükséges infrastrukturális fejlesztések, különösen az eszközbeszerzések támogatása.

Egyébként a kormány jelezte, hogy a TIOP keretében készülő egészségügyi fejlesztésekre pótpénzt már nem szán. Viszont a minisztertől előterjesztést kért január végére azon programok sorsáról, amelyek 2015. október 31-ig nem jutnak el a fizikai befejezésig. Egyúttal arra is felhívta a minisztert, hogy azoknál a programoknál vizsgálja meg a projektmenedzsment-költség csökkentésének lehetőségét, amelyeknél többletforrásigényt jeleznek, vagy a határidő 3 hónapnál hosszabb halasztását kezdeményezik.

Ugyanebben a határozatban a kormány visszavonja azt a korábbi rendelkezését, amellyel a hosszú késlekedés miatt tavaly augusztusban egyszer  már lefújt szentesi kórházfejlesztést novemberben – ha kevesebb pénzzel is, de – továbbengedte.

Ugyancsak rosszul járt e határozattal a pécsi egyetem klinikafejlesztése, annak támogatási keretét most mintgy 270 millióval csökkentették.

A teljes határozat letölthető a Magyar Közlönnyel.

(forrás: Magyar Közlöny)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Könyveink