hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Jön a kamarai "tagdíjemelés"

Az orvosi kamara Területi Szervezeteinek Tanácsa július elsejétől visszavonta szinte az összes tagdíjkedvezményt, emlékeztet a blogján Kunetz Zsombor oxyológus.

Miután tavaly év végén a Magyar Orvosi Kamara vezetősége sikertelenül próbálkozott meg a kamarai tagdíj emelésével, júliustól pazarló gazdálkodásukat a rokkant orvosokkal is finanszíroztatnák, írja Kunecz.

Így a pályakezdők, a tartósan táppénzen levők, a 70. életévüket be nem töltött részfoglalkozású nyugdíjasok, a munkanélküliek, a kamarai tagként jövedelemszerző tevékenységet nem folytatók, a kamarai tagként nem aktív orvosként, hanem köztisztviselőként dolgozók tagdíjkedvezményét megvonta a kamara és kötelezi őket a teljes tagdíj fizetésére. A kedvezmények ugyanakkor megmaradtak a GYES-en, GYED-en, GYET-en levők számára, illetve a 70. életévüket betöltött orvosok számára (ez utóbbi csoport adja a jelenlegi vezetés egyik erős tömegbázisát).

Az orvosi működésnek sajnálatos alapfeltétele az orvosi kamarai tagság, így aki orvosként kíván működni, köteles tagdíjat fizetni, a tagság nem választható, hanem kötelező opció – olvasható az oxyológus blogján, ahol egy orvoskollégát említ, aki az 1001 orvos hálapénz nélkül facebook csoportban posztolta ki tagdíjemelését. Az orvos csak részállásban tud dolgozni, mert másnaponta dialízisre kénytelen járni, ahhoz hogy életben maradhasson.

(forrás: Röntgen.reblog)
hirdetés

Könyveink