hirdetés
2020. október. 01., csütörtök - Malvin.
hirdetés

Elbukott a kamara tagdíjemelési terve

Mindenki győzött, s az orvosok spóroltak évi 20 ezer forintot – így foglalható össze a Magyar Orvosi Kamara szombati közgyűlésének eredménye, írja a Népszava.

hirdetés

A rendes évi küldöttgyűlés témái közül egyetlen volt amely előzetesen is komolyabb izgalmat keltett a tagok és küldöttek körében, a havi tagdíj 2300 forintról 4000 forintra emelése. A hivatalban lévő elnökség avval érvelt, hogy van akkora szerepük az orvosok mostanában tapasztalható jövedelemnövekedésében, hogy méltányos lehet egy ilyen „visszacsorgatás”. És egyébként szükség van erre a több mint 500 millió forintos többletre a szervezet stabil gazdálkodásához.

A javaslat ellen három területi szervezet is formálisan tiltakozott és számos csoport, és orvos adott hangot nemtetszésének a közösségi fórumokon. A fogorvosok közül, akik különösen is elégedetlenek a kamara értük tett erőfeszítéseivel, egy csoport a kilépését is kilátásba helyezte arra az esetre, ha a közgyűlés megszavazza a tagdíjemelést.

A küldöttek 51 százaléka támogatta az emelést, ám ez kevés volt a kétharmadot igénylő döntéshez. Éger István számára, akinek elnöki beszámolóját nagy többséggel fogadták el, évek óta ez volt az első komoly közgyűlési presztízsveszteség, közli a lap.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink