hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Jóhírű és olcsó - erős exportcikk a magyar orvosi diploma

A húszmilliárd forintot is meghaladja évente az az összeg, amit a magyarországi orvosképzésben részt vevő külföldiek tandíjként kifizetnek – kalkulál a Magyar Idők [született: Napi Gazdaság].

A négy hazai, orvosképzéssel (is) foglakozó egyetemnek összességében jelenleg is több ezer külföldi hallgatója van a világ legkülönbözőbb országaiból. A képzőhelyektől kapott tájékoztatás szerint a Debrecenben tanulók közül a legtöbben Nigériából, Iránból, Izraelből és Nagy-Britanniából érkeztek, Pécsre jellemzően Németországból, Norvégiából, Iránból, a Koreai Köztársaságból és Spanyolországból jönnek, míg Budapestre Ausztráliából, Brazíliából, Egyiptomból, Japánból és Szingapúrból is érkeztek hallgatók. A Szegeden tanuló külföldi orvos-, fogorvos- és gyógyszerészhallgatók 30 százaléka német, 11 százaléka izraeli, 8 százaléka nigériai állampolgár.

A jövő héten kezdődő tanévben Debrecenben csaknem félezer, Pécsett 360, Szegeden közel 350, míg a Semmelweis Egyetemen mintegy 650 elsőéves külföldi hallgató kezdi meg tanulmányait az orvos- és egészségtudományi képzéseken – olvasható a magyaridok.hu-n.

cimkék

hirdetés

Könyveink