hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Jogerőssé vált Geréb Ágnes előzetes letartóztatása

A Fővárosi Bíróság elutasította Geréb Ágnes és védője fellebbezését, így jogerőssé vált a szülésznő előzetes letartóztatása, melyet a Pesti Központi Kerületi Bíróság rendelt el.

A szülésznő január 8-án szabadulhat legkorábban. Gerébet október elején vették őrizetbe, mert az általa vezetett születésházban szülés közben majdnem meghalt egy csecsemő. Az ügyészség nemsokkal ezután kezdeményezte előzetes letartóztatását, az indoklás szerint "megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, illetve tanúk befolyásolásával, iratok megsemmisítésével vagy elrejtésével, illetve más módon a bizonyítást megnehezítené, avagy veszélyeztetné". Geréb Ágnes előzetes letartóztatása november 8-ig szólt, melyet lejártakor január 8-ig hosszabbítottak meg.

A gyanúsított és védője azt kérte, szüntessék meg az előzetest, ha ez nem lehetséges, Geréb Ágnest helyezzék házi őrizetbe, vagy rendeljenek el ellene lakhelyelhagyási tilalmat. A bíróság szerint a fellebbezés nem volt alapos, így elutasította azt, és továbbra is fennállnak az előzetes letartóztatáskor megfogalmazottak - bizonyítékok megsemmisítésének illetve újabb bűncselekmény elkövetésének veszélye   A Fővárosi Bíróság keddi tájékoztatása szerint november 18-án született az előzetes letartóztatás meghosszabbításáról szóló jogerős határozat.

Az otthonszülések közben történt balesetek miatt többször eljárás indult már Geréb Ágnes ellen, egy korábbi ügy miatt 2007. október 26-tól három évre eltiltotta a bíróság hivatása gyakorlásától. Geréb Ágnes ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés, és más bűncselekmények miatt indult eljárás.

(forrás: ATV, MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink