hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Itt a MOK válasza Csókay Andrásnak

Csókay András a Magyar Nemzetben tette közzé az orvosi kamara elnökének írt nyílt levelét, megérkezett rá a válasz az országos elnökségtől.

Tisztelt Professzor Úr!

Nyílt levelére válaszolva tájékoztatjuk, hogy a Magyar Orvosi Kamara etikai szabályzata szerint a területileg illetékes szervezeténél tud etikai eljárást indítani.

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége minden megnyilatkozásában oltáspárti, és az oltások iránti szakmai és közbizalom megtartása érdekében eddig is a tiszta, átlátható kommunikáció és a szakmai elvek pontos megtartása mellett szállt síkra. A MOK tapasztalatai szerint a háziorvosi kar összességében nagy önfeláldozással és sok munkával áll az oltások mellé, általánosító negatív vélemény nem indokolható. 

Meggyőződésünk, hogy a járványhelyzetben csak a nagyfokú átoltottság hozhat eredményt, ezért az oltások elfogadottságának erősítése érdekében jelenleg is széleskörű kampányt folytatunk. Alapállításunk szerint a beadott vakcina a jó vakcina.

Az oltások kérdését a  MOK kizárólag  szakmai kérdésként kezeli, és politikai oldaltól függetlenül elítél minden, az oltásokkal kapcsolatos politikai szándékú megnyilatkozást – áll a Magyar Orvosi Kamara Országos Elnökségének válaszában.

hirdetés

Könyveink