2021. február. 26., péntek - Edina.

Ismét védőfelszerelést kapnak az alapellátók

A kórházparancsnokok felügyeletével zajlik a hazánkba érkező egészségügyi védőfelszelések kiosztása, írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet megkereste az Állami Egészségügyi Ellátó Központot (ÁEEK), hogy megtudják, hogyan áll jelenleg az egészségügyi felszerelésekkel való gazdálkodás. Kiderült, hogy minden védőeszköz kiosztása az operatív törzs által meghatározott rend szerint történik, és a folyamatot a készletparancsnokok ellenőrzik. A járványügyi eljárásrend pontosan meghatározza, hogy az egészségügyi ellátás melyik szintjén milyen védőeszközre van szükség. Az eszközök kiosztásnál a betegellátásban résztvevő egészségügyi dolgozók, ezen belül is a speciális védőfelszereléseket igénylő infektológiai és intenzív osztályokon dolgozók az elsők.

A háziorvosoknak pedig eddig 280 ezer sebészeti maszkot és 19 ezer úgynevezett FFP-maszkot biztosított a kormány, amelyeket az Országos Mentőszolgálat megyei mentőállomásain vehettek át azok, akik kifogytak az egyéni védőfelszerelésekből.

További 520 ezer sebészeti maszkot kaptak a kormányhivatalokon keresztül az alapellátásban dolgozók: a háziorvosok, házi gyermekorvosok, a vegyes háziorvosok, a háziorvosi ügyeletek, a fogorvosok és ügyeletek, valamint a kórházak az operatív törzs jóváhagyásával.

A különböző fenntartású szociális intézményekbe, idősotthonokba is küldenek védőfelszerelést, továbbá az Országos Mentőszolgálat, a rendőrség és más, a védekezésben résztvevő szervezetek is kapnak megfelelő eszközöket a védekezéshez .

Az ÁEEK tájékoztatásából azt is kiderült, hogy további védőeszközökre is számíthatnak az alapellátásban résztvevők: újabb 3400 FFP2 típusú maszkot és 320 ezer védőkesztyűt szállítanak ki számukra a közeljövőben.

(forrás: Magyar Nemzet)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!