2022. május. 17., kedd - Paszkál.
hirdetés
hirdetés

Internet útján terjedő megelőzés

A biztonsagosszex.hu oldalt mutatja be szerkesztője, dr. Tamási Béla, a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika orvosa a Semmelweis Egyetem honlapján.

A honlap legfőbb küldetése a fiatalok, a rizikócsoportba tartozók és a szexuális úton terjedő betegséggel élők tájékoztatása, a prevenció, valamint egy új, online kontaktuskutatási rendszer alkalmazása – írják az oldalon.

Azoknak igyekeznek segíteni, akiknek kérdéseik vannak a szexuális úton terjedő betegségekről, de nem tudnak kihez fordulni.

A biztonsagosszex.hu kiemelt célja a prevenció mellett a Magyarországon eddig példa nélküli online partnerértesítési rendszer bevezetése a szexuális úton terjedő betegséggel fertőzött páciensek részére. A nyugat-európai és amerikai példák alapján meghonosított módszer tudományos folyóiratokban megjelent elemzések szerint a hagyományos kontaktuskutatásnál sokkal eredményesebb – idézik a semmelweis.hu-n dr. Tamási Bélát.

 

(forrás: Semmelweis Egyetem)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

A Magyar Tudományos Akadémia székháza ad otthont Budapesten a 2022-es Sclerosis Multiplex Világnapnak május 28-án.

Hiába kérte többek között a Magyar Orvosi Kamara is, hogy külön egészségügyi minisztérium feleljen a jövőben az egészségügyet érintő döntésekért, ez a jelek szerint nem fog megvalósulni.