2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Indul a Szenior Akadémia új tavaszi kurzusa

Már lehet regisztrálni a február 8-tól kezdődő Szenior Akadémia ingyenesen látogatható, online programsorozatára.

A Semmelweis Egyetem 2019-ben indította el az eseménysorozatot, kifejezetten az idősebb korosztálynak és hozzátartozóinak. A mostani tavaszi szemeszter 12 előadásában olyan témákkal találkozhatnak az érdeklődők, mint az otthonápolás kérdése, az időskori táplálkozás fontossága, vagy a fogpótlás, a fejfájás, a cukorbetegség, vagy a szívritmus zavarok.

Felvállalva az oktatás, a betegellátás és kutatás mellett a tudományos ismeretterjesztés feladatát is, a szervezők 2021 tavaszán ismét várják az érdeklődőket a prevenciós célú szabadelőadás-sorozatra. A Szenior Akadémián az érdeklődők megtanulhatják a korosztályt érintő, leggyakoribb betegségek felismerését, kezelési lehetőségeit, azok megelőzését, valamint betekinthetnek az orvostudomány legújabb eredményeibe és az előadók között találkozhatnak az egyetem vezető professzoraival is.

A mostani programsorozat újdonsága, hogy több kar bevonásával valósulnak meg az előadások, hiszen az Általános Orvostudományi Kar mellé csatlakozott a Fogorvostudományi és az Egészségtudományi Kar is – emelte ki Nagy Zoltán, a Semmelweis Egyetem professzor emeritusa, a Szenior Akadémia szervezője.

Kiemelt figyelmet kapnak az otthonápolási kérdések is, ezen a területen sok gyakorlati ismeretet hallhatnak a résztvevők – tette hozzá a kurzus szakmai vezetője. Külön előadás szól majd ennek a területnek a feladatairól és lehetőségeiről, amellyel kapcsolatban tanácsok is elhangoznak. Az idős emberek megbetegedéseinek és gyógyításának sajátosságai, a rehabilitáció és a helyreállító orvoslás, az időseknek szóló táplálkozási tanácsok, a szívritmuszavarok korszerű ellátása – mind a kiemelt témák közé tartoznak.

A Szenior Akadémia rendszeres látogatói az elmúlt évben emléklapot is kaptak, amelyet idén ismét kiosztanak elektronikus formában. A résztvevők visszajelzései alapján nagy szükség van a programsorozatra és Nagy Zoltán bízik benne, hogy a járvány végeztével további tervek is megvalósulhatnak, így többek között további karok csatlakozhatnak majd a programsorozathoz.

Az előadássorozat ingyenes, de a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött. Regisztrálni csak egyszer kell a Szenior Akadémia honlapján, a sorozat megkezdése előtt és az első 1000 regisztráló tud részt venni az előadásokon, tekintettel a Zoom létszámkorlátjára. A program február 8-a és május 10-e között heti rendszerességgel látható és hallható, hétfőnként 18 órától, kivéve a március 15-i és április 5-i munkaszüneti napokat. A 2020-as őszi szemeszterben a koronavírus járvány miatt már az online térben tartották meg az előadásokat a Zoom-program segítségével, ez a tavaszi félévben sem változik.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés

Könyveink