hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Ijesztő az ápolóhiány az egészségügyben

A legrosszabb a helyzet az ágy mellett dolgozó ápolóknál, illetve a műtőkben, a diagnosztikai területen, mondta Babonits Tamásné, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara általános alelnöke a KlubRádióban.

Fizetésemelés nélkül lehetetlen hazahívni a külföldön dolgozókat, és a pályaelhagyókat. A minimálbér folyamatos emelését nem követte az egészségügyi bértábla módosítása, ami csak tetézi a bajt annak ellenére, hogy egyébként a kormány törekvéseit pozitívnak tekintik.

A kamara javaslatai között fontos az utánpótlás kinevelése. Babonits Tamásné szerint tanulmányi ösztöndíjakból egy havi fizetést is össze lehet hozni, ha valaki ügyesen csinálja. Ez nem csak a tanulókon, de a családjaikon is segít. Különösen nagy figyelmet fordítanának a vidéki fiatalokra, ugyanis főleg a kisebb településeken sokan kallódnak el. Az ő megnyerésükhöz kollégiumokat kellene építeni, illetve kialakítani, ami nem csak anyagi szempontból érdekes, hanem biztonságot is adna a fiataloknak, hangzott el a KlubRádióban.

(forrás: Klubrádió)
hirdetés

Könyveink