hirdetés
2020. szeptember. 30., szerda - Jeromos.
hirdetés

Ijesztő az ápolóhiány az egészségügyben

A legrosszabb a helyzet az ágy mellett dolgozó ápolóknál, illetve a műtőkben, a diagnosztikai területen, mondta Babonits Tamásné, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara általános alelnöke a KlubRádióban.

hirdetés

Fizetésemelés nélkül lehetetlen hazahívni a külföldön dolgozókat, és a pályaelhagyókat. A minimálbér folyamatos emelését nem követte az egészségügyi bértábla módosítása, ami csak tetézi a bajt annak ellenére, hogy egyébként a kormány törekvéseit pozitívnak tekintik.

A kamara javaslatai között fontos az utánpótlás kinevelése. Babonits Tamásné szerint tanulmányi ösztöndíjakból egy havi fizetést is össze lehet hozni, ha valaki ügyesen csinálja. Ez nem csak a tanulókon, de a családjaikon is segít. Különösen nagy figyelmet fordítanának a vidéki fiatalokra, ugyanis főleg a kisebb településeken sokan kallódnak el. Az ő megnyerésükhöz kollégiumokat kellene építeni, illetve kialakítani, ami nem csak anyagi szempontból érdekes, hanem biztonságot is adna a fiataloknak, hangzott el a KlubRádióban.

(forrás: Klubrádió)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink