hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Álláshirdetésekben is mérhető a kórházi munkaerőhiány

A Közigállás oldalon, valamint az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) kórházi álláshirdetései között rengeteg szakápolót, műtőssegédet keresnek a magyar kórházakba, írja a Pénzcentrum.

A hetedik kerületben szúrta ki a Pénzcentrum a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Alsó erdősor utcai telephelyének falán azt a hirdetőtáblát, amelyen sok munkakörbe keresnek embereket. Várnak műtőssegédet, segédápolót, ételszállítót, szakácsot, raktárost, kazánfűtőt, klímakezelőt és szakápolót is.

A lap kereste az állásajánlatokat a Közigállás oldalán is, ám ott nem találta ezeket, feltehetően azért, mivel február 28-án lejárt a jelentkezési határidő. Az intézmény honlapján az ápolói állások azonban még fent vannak, összesen hét osztályra keresnek szakembereket felsőfokú képesítéssel, diplomával. A fizetések.hu adatai szerint egy szakápoló jelenleg Magyarországon bruttó 224 602 forintot keres.

Körülnézve a Közigállások oldalán, valamint az Állami Egészségügyi Ellátó Központ kórházi álláshirdetései között, az látható, hogy rengeteg szakápolót, műtőssegédet, gondozót keresnek a magyar kórházakba, szociális intézményekbe. Legalább 200 aktív hirdetést talált a lap országosan, ám van olyan osztály, ahová több szakembert is keresnek.

(forrás: Pénzcentrum)
hirdetés

Könyveink