hirdetés
hirdetés
2020. május. 25., hétfő - Orbán.
hirdetés

Így készül Bécs az influenzaszezonra

Az osztrák főváros kibővített gyermekorvosi ügyelettel és influenzás betegeknek fenntartott kórházi osztályokkal készül a járványra.

hirdetés

Mivel a bécsieknek kevesebb mint tíz százaléka oltatja be magát influenza ellen, az osztrák főváros idén is átfogó, összehangolt intézkedésekkel várja a szezont. A hangsúlyt ezúttal a gyerekek hétvégi ellátására fektették, előrejelzések szerint ugyanis elsősorban a tíz év alatti gyerekek lesznek nagyobb veszélynek kitéve. Az ausztráliai tapasztalatok alapján ugyanis – ahol már lecsengőben van a járvány – a 2009-ben világméretű járványt okozó vírus tér majd vissza. Ezzel a lakosság nagy része találkozott már, csak a tíz év alattiak nem, így főleg ők betegedhetnek meg.

Bécsben éppen ezért az AKH és a Kaiser-Franz-Josef-Spital gyermekorvosi szolgálata mellett hétvégente mindig nyitva lesz további három gyermekorvosi ügyelet is, a 141-es ügyeleti telefonszámon pedig további orvosokat lehet a betegekhez küldeni. A kórházak ambulanciáin a lázas betegek maszkot és külön várót kapnak, hogy ne fertőzzék meg várakozó betegtársaikat, a kórházi ellátásra szoruló influenzás betegeket pedig külön osztályon ápolják.

A legjobb védekezés a megbetegedés ellen természetesen a védőoltás és egy sor egyszerű megelőző intézkedés. Ilyen például a gyakori kézmosás, a vitaminban gazdag táplálkozás, a gyakori szellőztetés és az emberekkel zsúfolt helyek kerülése.

Különösen az influenzaszezonban sok aggódó szülőnek nagy segítség a 1450-es számon hívható ingyenes egészségügyi tanácsadás, ahol a speciálisan képzett személyzettől nemcsak ajánlásokat kapnak, hogy mit tegyenek, de azt is megtudhatják, hol találnak ügyeletes patikát, vagy nyitva tartó gyermekorvosi rendelőt.

(forrás: Bécs Város Külképviseleti Irodája, Eurocomm-PR Budapest)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink