hirdetés
hirdetés
2020. október. 02., péntek - Petra.
hirdetés

Horváth Ildikó: Az orvosbérek rendezésével folytatjuk

Megtettük az első lépéseket a szakdolgozók bérezésénél, és ezt folytatni fogjuk az orvosbérek rendezésével – mondta Horváth Ildikó.

hirdetés

Több mint félmilliárd forint fejlesztési forráshoz jutott a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet az Egészséges Budapest Programból (EBP). Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön a helyszínen, korlátozottan nyilvános sajtótájékoztatón elmondta: az EBP olyan nagyívű kórházfejlesztési program, amilyen nem volt az elmúlt évtizedekben Budapesten és Pest megyében. A csaknem kétmillió ember ellátásáért felelős Bajcsy-Zsilinszky kórházban húsz éve kezdte meg működését a szívkatéteres labor, amely most két csúcstechnológiájú speciális röntgenkészüléket helyezhetett üzembe a támogatásból. Az államtitkár elmondta, lehetősége nyílik az intézménynek százötven számítógépet és nyolcvan monitort is lecserélni, megjegyezve, hogy digitális egészségügyről a hozzá tartozó modern eszközök nélkül nem lehet beszélni.

Horváth Ildikó kiemelte, azon dolgoznak, hogy a következő években közelítsenek az európai szintű bérezéshez az egészségügyben. "Megtettük az első lépéseket a szakdolgozók bérezésénél, és ezt folytatni fogjuk az orvosbérek rendezésével" – fogalmazott.

Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára (j) mellette Horváth Tamás, a XVII. kerület, Rákosmente alpolgármestere (b) és Révai Róbert orvosigazgató (b2) a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)
Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára (j) mellette Horváth Tamás, a XVII. kerület, Rákosmente alpolgármestere (b) és Révai Róbert orvosigazgató (b2) a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Horváth Tamás, a XVII. kerület, Rákosmente alpolgármestere azt mondta, a két új berendezéssel nagyban fog nőni a betegbiztonság. Jelezte, az önkormányzat is mindent megtesz azért, hogy javuljon a kórház ellátási területéhez tartozók egészségügyi ellátása, épül a Bajcsy-Zsilinszky kórház új épületszárnya, és Rákosmentén is korszerűsödni, bővülni fog a szakrendelő.

Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója mérföldkőnek nevezte a mostani műszerátadást, és a tervek szerint az egész kórház megújul majd. A X. kerületi Maglódi úti központi telephelyen új épületszárny épül a járóbeteg-szakrendeléseknek, Rákosmentén is megújul a szakrendelő, és a közigazgatási határon kívül eső, de a kórházhoz tartozó monori és a gyömrői rendelő teljes felújítása, korszerűsítése is szerepel az EBP-ben. Elmondta azt is, hogy évente kétezer szívkatéteres beavatkozást és több mint kilencszáz perifériás érkatéteres eljárást végeznek. Az elmúlt időszakban 35 százalékkal nőtt az intézményben ellátott infarktusos betegek száma, a kórházi halálozás ezzel egyidejűleg 34 százalékkal csökkent, ami nagyon fontos adat. Hozzátette: a tervek között szerepel a szívkatéteres labor továbbfejlesztése is.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Könyveink