hirdetés
2021. január. 18., hétfő - Piroska.

Az egészségért tett nemzeti intézkedéseket meg kell osztani

Az emberek egészségéért, a betegségek megelőzéséért tett nemzeti szintű intézkedéseket meg kell osztani más országokkal is – mondta a Helsinkiben tartózkodó egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön telefonon az MTI-nek.

Horváth Ildikó szerint az egyes országok által bevezetett "jó gyakorlatokat" az uniós közösségi politikának is bátrabban kellene alkalmaznia, akár egyfajta irányelvként megalkotnia.

Az államtitkár, aki Helsinkiben a finn EU-elnökség magas szintű, A jóllét gazdasága címmel rendezett konferenicán vett részt, elmondta: előadásában beszélt azokról a magyar intézkedésekről, amelyeket az elmúlt években Magyarországon bevezettek. Így a gyerekek mindennapos testneveléséről, a transzzsírsav-rendelet megalkotásáról, a közétkeztetés reformjáról vagy a nemdohányzók védelméről szóló törvény szigorításáról. Beszámolt arról is, hogy a tanácskozáson szóba került az elektromos cigaretta használatának veszélye, mint mondta, arra vonatkozóan, hogy Európában hányan haltak bele ennek használatában, nincs adat. Ilyen esetekben az európai színtérnek is proaktívnak kell lennie – vélte az államtitkár.

Véleménye szerint a következő generáció egészsége érdekében bátornak kell lenni olyan európai szabályozási környezet kialakításában, ami biztosítja az egészséges jövőt a fiatalok számára.

Fotó: EMMI
Fotó: EMMI

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Könyveink