hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Hogyan előzzük meg a gyerekbalesetek halálos kimenetelét?

Évente mintegy 10 gyermek veszíti el életét baleset következtében, az esetek nagy része megelőzhető lenne, nyilatkozta dr. Krivácsy Péter a semmelweis.hu-nak.

Egyre kevesebb gyermekbaleset végződik halállal, ezek száma évente tizes nagyságrendre tehető, ám jó részük megelőzhető lenne – nyilatkozta dr. Krivácsy Péter, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának szakorvosa a semmelweis.hu-nak.

A súlyos gyermekbalesetek körülbelül háromnegyede koponya- vagy agysérülés, ezért kerékpározásnál és görkorcsolyázásnál nagyon fontos a bukósisak viselése, utóbbinál pedig a nagy ízületek védelméről is gondoskodni kell – hívta fel a figyelmet. A szakorvos beszélt arról is, hogy vízi baleseteket leginkább a totyogók és a tinédzserek szenvednek. A 1,5-2 évesek elsősorban otthon, a kerti medencékbe eshetnek bele, ezért ezeket érdemes körbekeríteni. Mivel a fulladás néma gyilkos, nem szabad őrizetlenül hagyni a kicsiket a kertben – emelte ki a szakorvos. A tinédzserek pedig jellemzően a természetes vizeknél kerülnek bajba, általában azért, mert nem jól becsülik meg a képességeiket és a helyzetet. A cikk semmelweis.hu-n folytatódik.

 

 

(forrás: Semmelweis Egyetem)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés