hirdetés
2022. augusztus. 15., hétfő - Mária.
hirdetés

Nyáron gyakoribb az égés is

Égésmegelőzési- programot indított gyerekeknek a fővárosi Bethesda Gyermekkórház, erről Rideg Gyula, a program vezetője számolt be az M1 aktuális csatornán.

A statisztikák szerint a tíz éven aluliakat gyakrabban éri égési baleset, a tíz éven felüliek viszont súlyosabb sérüléseket szenvednek - mondta Rideg Gyula a vasárnapi műorban, ahol kitért arra is, hogy az égési baleseteket tekintve "legveszélyesebb üzem" az otthon.

Vezető okok között szerepel a forrázás - emelte ki, kifejtve: ilyenkor a nyári szünetben gyakoribb, de tábortüzeknél a lángok, az izzó parázs is sok baleset okoz. A szakember felhívta a figyelmet arra is, hogy a nagy melegben egy felhevült csatornafedél is égési sérülést tud okozni.

Rideg Gyula elmondta: a Bethesda Gyermekkórház égéssérült gyermekeket gyógyító országos központja 2002 óta működik. A prevenciós programjuk keretében az ott kezelt gyerekek történeteit mesélik el például iskolákban tartott előadásokon más gyerekeknek. Céljuk egyrészről az égési balesetek megelőzése, de azt is megtanítják, hogy mi a teendő, ha már megtörtént a baj.

(forrás: MTI)
hirdetés
hirdetés

Könyveink