hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Hárommillió robot dolgozik már a világ gyáraiban

A Nemzetközi Robotikai Szövetség (IFR) azzal számol, hogy idén 13 százalékkal, 435 ezerre nő az újonnan termelésbe kerülő ipari robotok száma a világon, írja az MTI nyomán a hvg.hu.

A koronavírus-járvány miatt tavaly ugyan csak szerényen, 0,5 százalékkal nőtt világszerte az ipari robotok eladása, ám ezzel is rekordszintű, 3 millió ipari robot működött globálisan a Nemzetközi Robotikai Szövetség által Frankfurtban kiadott World Robotics 2021 Report jelentés szerint.

A nemzetközi szövetség azzal számol, hogy idén jelentősen, 13 százalékkal 435 ezerre nő az újonnan termelésbe kerülő ipari robotok száma a világon, jövőre pedig további, mintegy 6 százalék bővülés várható.

Tavaly (is) Ázsia volt az ipari robotok legnagyobb piaca a világon, az új robotok 71 százalékát itt állították munkába. A térségen belül messze listavezető Kínában 20 százalékkal, 168 ezer 400-ra emelkedett az új robotok száma a termelésben. Ekkora növekedést egy év alatt eddig még egyetlen ország sem ért el a világon. Ugyanakkor Európában a munkába helyezett robotok száma tavaly már a második egymást követő évben csökkent, 8 százalékkal 67 ezer 700-ra mérséklődött.

A teljes információ

(forrás: hvg.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!