hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Gézengúzokat támogattak

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 2016 év végén 40 millió forint összegű támogatásban részesítette a Gézengúz Alapítványt.

Az összeget jelképesen dr. Mészáros János, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár kedden adta át az alapítvány budakalászi központjában dr. Schultheisz Judit orvosigazgatónak. Az Emmi Egészségügyért Felelős Államtitkársága 2012. óta már több mint 155 millió forint támogatást nyújtott a veleszületetten sérült csecsemők és kisgyermekek gyógyítása, rehabilitációja érdekében létrejött szervezet számára. Az államtitkárság támogatásával az alapítvány további ellátatlan területekre juthat el, ahol jelenleg nem megoldott a koraszülött vagy sérült kisgyermekek terápiás ellátása. Mindezt szoros kötelékben az egészségügyi hálózattal és együttműködve a köznevelési és szociális szektorral.

A Gézengúz Alapítvány a Születési Károsultakért 1990-ben a születés körüli időszakban kialakuló vagy veleszületetten sérült csecsemők és kisgyermekek gyógyítása, rehabilitációja érdekében jött létre. Alapítója dr. Schultheisz Judit gyermekorvos. Civil, közhasznú szervezetként tevékenységük 27 éve hiánypótló. Magyarországon csecsemők és családjaik ellátására specializálódott öt központban (Budapest, Budakalász, Győr, Salgótarján, Budafok) fogadják országos ellátási profillal a családokat, gyermekeket. Kiemelt szakmai együttműködést folytatnak megyei-városi kórházakkal, védőnői és házi gyermekorvosi hálózattal. Tevékenységük Magyarországon a korai terápiák intézményrendszerének egyik alappillére.

Az alapítvány feladatának tekinti az országos beutalási rendszerben érkező, eltérően fejlődő, és veszélyeztetett gyermekek szűrését, összetett diagnosztikáját, terápiáját, biztonságos integrációját az iskolás korig. A Gézengúz Alapítvány központjaiban gyermekneurológiai, ultrahang szakrendelés, pszichodiagnosztika, pszichoterápia, Neuro-hidroterápia /NHT1,-2/ és gyógyúszás, gyógytorna, gyógypedagógia, logopédia, művészetterápia érhető el. További segítség a védőnői és szociális információs szolgálatuk (SZISZ), mely tanácsadást nyújt a családok azon jogairól, támogatási formákról, amelyek megilletik a sérült, fogyatékos gyermeket nevelő családokat.

hirdetés

Könyveink