hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Megnyílt a Gézengúz Alapítvány budafoki intézete

Megnyílt szerdán a koraszülöttek és születési sérültek terápiájával, fejlesztésével foglalkozó Gézengúz Alapítvány budafoki intézete.

Az alapítvány legújabb egységét a Budafok-Tétény önkormányzatától kapott Tolcsvai utca 7. szám alatti épületben adták át, tette közzé a XXII. kerületi önkormányzat az Önkormányzati Sajtószolgálat (ÖS) honlapján.

Évről évre nő az alapítványhoz forduló gyerekek száma, és egyre nagyobb az igény a koraszülötteket, idegrendszeri sérült újszülötteket gondozó állami ellátás kiegészítésére, illetve folytatására. Idén tavasszal a Gézengúz Alapítvány hivatalos utógondozója lett a Szent János Kórház és Észak-Budai Egyesített Kórházak Fejlődésneurológiai Osztálya által ellátott gyerekeknek is. A kórházi ellátás után több család jelezte: nincs lehetőségük napi 2,5-3 órát utazni, hogy eljussanak az alapítvány budakalászi központi intézetébe a számukra elengedhetetlenül szükséges terápiára, idézte a közlemény az alapítványt életre hívó Schultheisz Judit szavait.

A most átadott intézmény vezetője, Balogh Réka gyógypedagógus elmondta, hogy az alapítvány részéről kezdetben négyen látják el a szakmai munkát. A kerületben is biztosítják a gyermekneurológiai szakvizsgálatokat, a kivizsgálás mellett a gyermekek fejlődésének nyomon követését is feladatuknak tekintik. Az egyéni terápiákon kívül lehetőség lesz csoportos fejlesztésre is, valamint a káddal ellátott helyiségben a csecsemők korai neuro-hidroterápiás ellátást kaphatnak. Terveznek további szűrőprogramokat is, amelyeken minden kerületi kisgyermek részt vehet 0-6 éves kor között.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés