hirdetés
2020. július. 10., péntek - Amália.
hirdetés

Futnak a vírus után

Egyelőre megjósolhatatlan, hogy hol és mikor lesz a járvány csúcspontja, vagy mikor érhet véget. Nincs tudományos bizonyíték arra sem, hogy a melegebb napokkal elmúlik a veszély, írja a Népszava.

hirdetés

Kevesebbet tudunk a vírusról, mint eddig gondoltuk – mondta a Népszavának Kemenesi Gábor virológus, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, aki szerint elég nagy baj, hogy nem sikerül Kínán belül tartani a járványt. Irak, Irán, Olaszország és Dél-Korea mind önálló gócpontokká váltak. Ez azért is probléma, mert azt jelenti, hogy mostantól a járványügyi hatóságok futnak a vírus után. Hozzá kell szokniuk az embereknek a pandémia gondolatához, azaz, hogy mostantól bárhol előfordulhat, hogy karantént vonnak települések köré. A vírus nem területről területre terjed, hanem véletlenszerűen bukkan fel, éppen ezért nem zárható ki, hogy nálunk is megjelenik.

Kemenesi Gábor szerint most az a legfontosabb, hogy az emberek fölkészüljenek, és máris elkezdjék gyakorolni, hogy milyen az, amikor nem piszkálják az arcukat, nem nyúlnak a szájukhoz, szemükhöz és gyakran mosnak kezet. Egyelőre ugyanis megjósolhatatlan, hogy hol és mikor lesz a járvány csúcspontja, vagy mikor érhet véget. A kutató szerint nincs tudományos bizonyíték arra sem, hogy a melegebb napokkal megszűnik a járvány, erről egyelőre fogalmunk sincs.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink