hirdetés
2021. szeptember. 24., péntek - Gellért, Mercédesz.
hirdetés

Fürjes Balázs: Önálló járóbeteg-szakrendelőt kap a Hegyvidék

Folytatódik a Kútvölgyi úti szakrendelő fejlesztése, jelentette be közösségi oldalára pénteken feltett videójában Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

Fürjes Balázs úgy fogalmazott: az épület lépésről lépésre történő felújítása mérföldkőhöz érkezett; a kormány az Egészséges Budapest Program keretében a II. és a XII. kerület számára is biztosítja a szükséges forrásokat az intézmények fejlesztésére. Így most a Kútvölgyi épületben elkészült 12 új rendelő- és váróhelyiség, több emeleti mosdót teljesen felújítottak. Ezen kívül a szakrendelő bejárati portálját automata ajtókkal és légbefúvó rendszerrel látták el, korszerű diagnosztikai eszközök állnak rendelkezésre, és előjegyzési, érkeztetési, valamint egységes betegirányítási rendszer is kiépül.

Az államtitkár a videóhoz írt bejegyzésében emlékeztetett: a kerületiek gyógyulását a fővárosban egyedül nem segítette külön szakrendelő, problémájukkal a János kórház különböző, fekvőbeteg-ellátást is adó pavilonjait kellett felkeresniük.

Forrás: Fürjes Balázs hivatalos Facebook-oldala
Forrás: Fürjes Balázs hivatalos Facebook-oldala

Ez rossz volt a járóbetegeknek, rossz volt a fekvő- és járóbetegekre egyszerre figyelő orvosoknak, és rossz a kórházban fekvő családtagok, barátok látogatóinak - jegyezte meg.

A videóban Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester elmondta, úgy kell a Kútvölgyi-tömböt felújítani, hogy közben a betegellátás is végezhető legyen, ami komoly tervezői munkát igényel. Szócska Gábor, a szakrendelő igazgatója azt mondta, a rendelőkben évente 450 ezer beteget, összesen egymillió esetet látnak el.

Fürjes Balázs megjegyezte: a kerület, a kórház és a kormány közösen azon dolgozik, hogy befejeződjön az önálló hegyvidéki szakrendelő felújítása, és egységes helyen, rövidebb betegutakkal történjen az ellátás.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink