hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Tovább pusztul a János kórház

Még évekig folytatódhat a Szent János Kórház amortizációja, a ciklus végéig már nem újul meg a leromlott állapotú komplexum, írja a Magyar Hang.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, a Hegyvidék országgyűlési képviselője, Pokorni Zoltán, a XII. és Láng Zsolt, a II. kerület akkori polgármestere, valamint Varga Mihály pénzügyminiszter 2018 őszén ünnepélyes külsőségek között jelentette be, hogy a kormányzati ciklus végéig teljeskörűen megújul a Szent János Kórház, amely a szintén felújítandó Kútvölgyi úti klinikai tömbbel együtt az Észak-Közép-budai Centrumkórháznak ad majd otthont. A rehabilitációs tervek elkészítésére a kormány nyomban el is különített közel félmilliárd forintot.

Gulyás Gergely tavaly nyáron – tehát jó másfél évvel a bejelentés után – törte meg a hosszú csendet az egyik kormányinfó alkalmával. A Magyar Hang kérdésére a miniszter elismerte, hogy addig nem történt érdemi előrelépés, ám reményei szerint a tervezési közbeszerzés heteken belül megjelenik, és onnantól felgyorsulnak az események. Gulyás annyit mondott, a probléma „alegységi”.

Az „alegységi probléma” elhárítására végül nem néhány hetet, hanem újabb egy évet kellett várni: a Közbeszerzési Értesítőben 2020. január 6-án jelent meg a tender, az ajánlattételi határidő 36 nap volt, ám csak idén május 26-án hirdettek győztest. Nincs meglepetés, a 2018-ban a tervezésre elkülönített félmilliárd forint nem elegendő, a megbízást 655 millió forint értékben három tervezőiroda – a több állami nagyberuházásban szereplő győri TSPC Technical Supervision and Planning Consulting Hungary Kft., a Mészáros család érdekeltségéhez tartozó felcsúti Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft., valamint a zsámbéki Fusion Architect Építészeti és Szolgáltató Kft. – nyerte. (Utóbbi cégnek van szakmai referenciája is, hiszen korábban megnyerte a Sportkórház felújítási tervpályázatát.) A nyertesekkel május 13-án kötött szerződést az ajánlatkérő.

(forrás: Magyar Hang)

cimkék

hirdetés

Könyveink