hirdetés
2022. december. 04., vasárnap - Borbála, Barbara.
hirdetés

Folyósítják az idei 10 milliárdot a kerületek egészségügyi fejlesztésére

A kormány állja szavát, az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében idén is jár a több mint 10 milliárd forint a fővárosi kerületeknek, írta a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a Facebook-oldalán.

Fürjes Balázs közölte, a pénz az Emberi Erőforrások Minisztériuma rendelkezésére áll, "indulhatnak az utalások". Az igényelt forrásokat rendben megkapja a főváros, valamint az érintett kerületek. Az államtitkár, jelezte, hogy erről a múlt héten egyeztetett Kiss Ambrus főpolgármester-helyettessel.

Fürjes Balázs emlékeztetett: a kormány az EBP keretében 2020-2024 között évi 10 milliárd forinttal, összesen 50 milliárddal támogatja a budapesti kerületek egészségügyi fejlesztéseit. A pénzt a kerületek háziorvosi és szakorvosi rendelők felújítására, építésére, bővítésére, terápiás, diagnosztikai eszközök beszerzésére fordíthatják vagy olyan, a koronavírus-járvány idején kiemelkedően fontos fejlesztésekre, mint például a telemedicina.

A források elosztására idén is Karácsony Gergely főpolgármester tett javaslatot, a kormány pedig ennek megfelelően folyósítja a pénzt az érintett kerületeknek.

Fürjes Balázs kiemelte, cél az egészségügyi alapellátás és a járóbeteg-szakellátás fejlesztése a budapesti kerületekben; olyan igényes, jól felszerelt szakrendelők, ahol hatékony a gyógyítás és méltók a körülmények.

Minden politikai vitán felül álló célok ezek, amelyekben teljes az egyetértés a kormány és a főváros között, zárta bejegyzését az államtitkár.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés
hirdetés

Könyveink