hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Elvérzett a kismama

Meghalt egy kismama a szülése után a kecskeméti megyei kórházban november elsején az esti órákban írja baon.hu.

A 26 éves kecskeméti nő harmadik gyermekét várta, a szülés várható időpontját éppen november elsejére írta ki kezelőorvosa. Férje, Csabi Péter a lapnak elmondta, feleségével fájásmérésre érkeztek aznap a kecskeméti kórházba. A vizsgálat után a felesége közölte vele, nem teljesen jók a baba szívhangjai, megindítják a szülést.

– Délután fél kettőkör burkot repesztettek, az orvos azt mondta, úgy látja, minden rendben lesz. A kislányunk fél öt körül meg is született – mesélte a férj Csabi Péter a baon.hu-nak. A neheze ezután következett, feleségének ugyanis már a szülőszobán sem tudták elállítani a vérzését.

– Sok vért veszített a feleségem, nem tudták elállítani. Bevitték a műtőbe, és kivették a méhét, azt mondták, ez bizonyára megoldja a vérzést. Állapota ekkor nagyjából stabilizálódott, legalábbis látszólag. Aztán megint rosszul lett – meséli a történtek súlyától és a megrendültségtől elfúló hangon az édesapa. A fiatal nőt ezután átvitték a Nyíri úti tömb intenzív osztályára, vérzését itt sem tudták elállítani. Éjszaka 22 óra 44 perckor halt meg.

A férfi elmondta, felesége veszélyeztetett terhes volt, az utóbbi időben ugyanis erős alhasi fájdalmai voltak. – Nem értem, hogy történhet meg ilyesmi a 21. században – értetlenkedik az édesapa. A család feljelentést tett a megyei rendőrkapitányságon, álláspontjuk szerint ugyanis emberi mutasztás történt. A rendőrség szóvivője, Nyíkos Tamás megerősítette a feljelentés tényét. 

A kecskeméti megyei kórház szóvivője elmondta: belső vizsgálatot indítottak. – Kedden elindult a belső vizsgálatunk, aminek lezárultáig semmit sem kívánunk nyilatkozni. Ahhoz, hogy tényeket tudjunk mondtani, el kell végezni a boncolást és természetesen minden adatot át kell vizsgálni – mondta Horváth Attiláné.

Segítség a családnak

A Petőfi Népe szerdán egy ötvenezer forintos vásárlási utalványt adott át Csabi Péternek, munkahelye anyagilag is segíti, kollégái pedig gyűjtést szerveztek a család megsegítésére. 

A kisbabát pénteken adja ki a kórház, információink szerint a kislány jól van. Csabi Péter elmondta, édesanyja vidékről beköltözött Kecskemétre, ő lesz gyesen a kisbabával és ő segít ellátni a négy és fél, illetve a hét éves nagyobb gyermekeiket.

(forrás: Baon.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés