hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Életveszélyes szert árulnak súlyos betegségek kezelésére az interneten

Az ÁNTSZ is figyelmeztet a Miracle Mineral Solution és a Miracle Mineral Supplement veszélyeire. Az interneten árult termékekről azt állítják, súlyos betegségek kezelésére alkalmasak.

Amint arról a MedicalOnline szeptember végén beszámolt, az étrend-kiegészítőkben ipari erősségű fehérítőt találtak. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiovosi Szolgálat (ÁNTSZ) most közleményben hívja fel a fogyasztók figyelmét, hogy ne használják a Miracle Mineral Solution, vagy más néven Miracle Mineral Supplement (MMS) terméket, mert az nem javítja, hanem akár tovább ronthatja az egészségi állapotukat.

Az ÁNTSZ szerint a termék fogyasztása egyebek mellett hasi görcsöt, hányást, súlyosabb esetben veseelégtelenséget okozhat. Arra vonatkozóan pedig nincsenek tudományosan dokumentált adataik, hogy bármely súlyos megbetegedésnek hatásos ellenszere lenne a termék. Az ÁNTSZ hangsúlyozta: "A szer alkalmazása komoly egészségkárosodást okozhat, és az alapbetegség megfelelő orvosi kezelés hiányában tovább súlyosbodhat."

A terméket egyebek mellett lúgosításra ajánlják, de olyan súlyos betegségek kezelésére is javasolják, mint a rák vagy a TBC - írták, hozzátéve: van olyan weboldal, amelyen a terméket gyermekek és csecsemők kezelésére is javasolja.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés