2021. május. 14., péntek - Bonifác.
hirdetés
hirdetés

Életveszélyes szert árulnak súlyos betegségek kezelésére az interneten

Az ÁNTSZ is figyelmeztet a Miracle Mineral Solution és a Miracle Mineral Supplement veszélyeire. Az interneten árult termékekről azt állítják, súlyos betegségek kezelésére alkalmasak.

Amint arról a MedicalOnline szeptember végén beszámolt, az étrend-kiegészítőkben ipari erősségű fehérítőt találtak. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiovosi Szolgálat (ÁNTSZ) most közleményben hívja fel a fogyasztók figyelmét, hogy ne használják a Miracle Mineral Solution, vagy más néven Miracle Mineral Supplement (MMS) terméket, mert az nem javítja, hanem akár tovább ronthatja az egészségi állapotukat.

Az ÁNTSZ szerint a termék fogyasztása egyebek mellett hasi görcsöt, hányást, súlyosabb esetben veseelégtelenséget okozhat. Arra vonatkozóan pedig nincsenek tudományosan dokumentált adataik, hogy bármely súlyos megbetegedésnek hatásos ellenszere lenne a termék. Az ÁNTSZ hangsúlyozta: "A szer alkalmazása komoly egészségkárosodást okozhat, és az alapbetegség megfelelő orvosi kezelés hiányában tovább súlyosbodhat."

A terméket egyebek mellett lúgosításra ajánlják, de olyan súlyos betegségek kezelésére is javasolják, mint a rák vagy a TBC - írták, hozzátéve: van olyan weboldal, amelyen a terméket gyermekek és csecsemők kezelésére is javasolja.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Változó, hogy egy adott életciklusban biológiailag mennyi testmozgásra van szükségünk ahhoz, hogy testileg és lelkileg is egészségesek maradhassunk. Az ausztrál egészségügyi minisztérium külön útmutatóban teszi közzé javaslatait az idősebb, 65 év feletti korosztály számára.

A május elsején hatályba lépő kormányrendeletben meghatározott szabályok nem az alapján osztják ketté a társadalmat, hogy van-e védettségük, hanem az alapján, hogy van-e védettségi igazolványuk.