hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Életmentő lehet az adatok gyors elérése

Akár életeket is menthet a képalkotó diagnosztika gyorsasága, mondta Németh Gábor, az LG kórházi informatikai üzletágvezetője a ComputerWorldnek.

Hogyan látja a digitalizációs irányokat az egészségügyben?

A digitalizációra és általában a fejlődésre a pontosabb és jobb minőségű vizsgálatok, valamint a gyorsabb kezelés érdekében van szükség. A technológiai fejlődés abba az irányba tart, hogy – hatékonysági, időtakarékossági és kényelmi okokból – az orvosi vizsgálatok leletei egy idő után már csak digitálisan lesznek elérhetőek.

Hogyan látják a helyi viszonyokat?

Az egészségügyi szakemberek mindenütt nyitottak és érdeklődőek az újdonságok iránt, de természetesen a magánellátók intézményeiben sokkal egyszerűbb beszállítóként megjelennünk, mint az állami fenntartású intézményekben. Mivel rendelkezünk a szükséges tanúsítványokkal, bízunk benne, hogy a közeljövőben sikeresen tudunk majd részt venni a közfinanszírozott ellátásra kiírt közbeszerzési tendereken is.

Milyen területeken van szükség gyors felzárkóztatásra?

A kórházak infrastruktúrája és felszereltsége sok helyen igényel még korszerűsítést. Számos intézményben - kényszerűségből - továbbra is a lehető legolcsóbb informatikai megoldásokat használják, ám ezek gyengébb minőségű és sokszor nem is kompatibilis berendezéseket jelentenek, ami hosszú távon egyrészt nem költséghatékony, másrészt nem segíti a minőségi ellátást, és nem könnyíti meg a dolgozók munkáját sem. A vállalat a következő években az orvosi képalkotás speciálisabb területein is – mint például a mammográfia – szeretne megjelenni majd olyan eszközökkel és technológiákkal, amelyek célja, hogy javítsák mind az orvosok munkáját, mind pedig a vizsgálati eredmények pontosságát és gyorsaságát.

A teljes interjút a ComputerWorld közli.

(forrás: Computerworld)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés