hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Egészségügyiek parkolását könnyítenék

Bevezetné az egészségügyi parkolási igazolvány intézményét az a törvénymódosítási javaslat, amelyet Hajdu László és László Imre nyújtott be a parlamentnek, írja az Infostart.

Most csak a sürgősségi orvosi ellátáshoz adható ki várakozási engedély az egészségügyi hatóság által erre kijelölt orvosnak, ám az alapellátást ellátó más szakemberek is értékes időt vesztegetnek el a parkolóhely-kereséssel, ha például egy beteget otthonában látnak el. Ezért lenne indokolt a speciális várakozási engedéllyel rendelkezők körét kiegészíteni az egészségügyi alapellátást nyújtó háziorvossal, házi gyermekorvossal és védőnővel – érvel módosító javaslatában Hajdu László, a XV. kerület országgyűlési képviselője és a DK szakpolitikusa, László Imre.

Az előterjesztők elképzelése szerint az igazolvánnyal az egészségügyi szakemberek az alapellátás biztosításához szükséges ideig eltérhetnének a várakozásra vonatkozó egyes szabályoktól, ha a székhelyüktől eltérő helyen nyújtanak ellátást.

Az engedélyt – más igazolásokhoz hasonlóan – a szélvédő mögé kellene kitenni. Az igazolványokat a települési, a fővárosban pedig a kerületi jegyzők állíthatnák ki, és a javaslat szerint a települési önkormányzatok rendeletben terjeszthetnék ki a várakozási engedélyre jogosultak körét a szociális területen dolgozókkal, közli a lap.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink