hirdetés
hirdetés
2021. március. 05., péntek - Adorján, Adrián.

Egészségügyi végrendeletek a Google-n

Új szolgáltatását ajánlja a Google: ingyenesen rögzíthetik végakaratukat az emberek egészségügyi adatokat kezelő alportáljukon. A Google Health online kitölthető, előzetes szándékról szóló nyomtatványokat tett elérhetővé, amelyen az emberek részletezhetik, milyen beavatkozásokat engedélyeznek az orvosoknak abban az esetben, ha betegségük vagy sérülésük megakadályozza őket, hogy akaratukat kifejezzék.

A szakemberek közreműködésével összeállított nyomtatvány ingyenesen letölthető és az Egyesült Államok különböző államainak törvényeihez igazítható – közölte Roni Zeiger és Julie Wilner a csoport képviseletében a Google hivatalos blogjában. Egy ilyen nyilatkozattal a család és az orvosok tiszteletben tarthatják a beteg akaratát akkor is, amikor valaki már nem tud kommunikálni.

A Google nemrégiben vezette be új szolgáltatását, amelyben az emberek feltölthetik és elektronikusan tárolhatják orvosi dokumentumaikat és adataikat, valamint dönthetnek arról is, kit engednek betekinteni egyes részeibe.

„Reméljük, egyszer túllépünk a papírokon, ám addig is a Google Health segít benne, hogy a felhasználók egyetlen biztonságos helyen elektronikusan rögzíthessék a papíron lévő orvosi adatokat, beleérte az életvégi nyilatkozatot is” – írják.

MTI/AFP

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink