hirdetés
2022. január. 23., vasárnap - Zelma, Rajmund.
hirdetés

EBP: rendezési terveket módosítanak

Lehet, hogy a főváros rendezési tervét is módosítani kell, hogy megvalósulhasson az Egészséges Budapestért Program.

Gyorsabban indulhatnak a budapesti kórházfejlesztések, miután a kormány kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a fejlesztésekhez kapcsolódó hatósági eljárásokat – mondta Cserháti Péter, az Egészséges Budapest Program miniszteri biztosa vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Tarlós István főpolgármester nagyon korrekt módon állt az ügyhöz, ami azért is fontos, mert több kerület és esetleg a főváros rendezési tervét is módosítani kell hozzá. Ez nem egyszerű eljárás, de ha ebben partnerekre találnak egymásban, akkor előbb indulhatnak és fejeződhetnek be a fejlesztések – mondta. Amint megvan a kormánydöntés és elfogadják a forrásszerkezetet, a legfontosabb a szakhatósági eljárások indítása, felgyorsítása lesz – mondta a miniszteri biztos.

Célszerű a lakosság ellátását 1-1,5 millió fős területekhez szervezni. A közép-magyarországi térségben a betegellátást egy északi, egy budai, és egy déli, pesti térség köré lehet jól megszervezni. Északon a Honvédkórház, Pesten a Haller utcánál nagy összevonással a Baleseti, Idegsebészeti és Szívsebészeti Centrum valósul meg, míg Budán zöldmezős beruházásként a Dobogón épülne új kórház, amelyek együtt centrumkórházak lesznek, és hozzájuk kapcsolódik 21 társkórház.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink