hirdetés
2020. március. 31., kedd - Árpád.
hirdetés

Demenciával küzdőknek építenek lakásokat

Újabb lakásépítési projektet indított az IKEA és a Skanska közösen alapított cége, a Boklok. A demenciával küzdőket célozták meg, közölte a 24.hu alapján a Portfolio.

hirdetés

Két év múlva a skandináv országok után elkészülhet az első IKEA-lakótelep Dél-Angliában is, szintén a BoKlok projektjeként. A kis lakótelep előre gyártott elemekből épülne, a berendezést természetesen az IKEA biztosítaná és az üzleti modelljüket úgy építették fel, hogy a jövedelmek megvizsgálása alapján a vásárlók annyit fizessenek érte, amennyit tényleg megengedhetnek maguknak. Ha a városvezetés elfogadja a tervet, 2021 januárjától 160 lakás épülhet fel.

Nemcsak a fiatalabb még gyermek nélkül élőknek, hanem az idősebb korosztálynak is jó megoldást jelenthetnek ezek az új fejlesztésű kisebb lakások. A cég új projektjével kifejezetten a demenciával küzdő, vagyis a hanyatló emlékezettel küzdő időseket szeretnék segíteni. A tervek szerint a lakásokhoz kisebb kert is tartozni fog, illetve közössségi házakat is kialakítanának. A berendezés során is figyelnének a lakók életvitelére, a konyhai gépeken nem használnak majd érintőképernyőt, de például a tükröket és a visszatükröződő sötét felületeket is kerülik, amelyek könnyen megijeszthetik az efféle emlékezetzavarban szenvedőket, írja a lap.

(forrás: 24.hu, Portfolio)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink