hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

DayMed komplex terápiatámogató programok: az egészséges betegkapcsolat

Bizonyított tény, hogy a professzionális terápiatámogató programoknak köszönhetően a megfelelően és folyamatosan tájékoztatott, terápiájukat hosszú távon betartó páciensek szerteágazó előnyöket hordoznak.

Nemzetközi példák sora igazolja, hogy a kezelőorvos munkájához illeszkedő, azt támogató, gondosan felépített és végigvitt terápiatámogató programok a beteget a jobb compliance-re ösztönzik. Ezzel mérhető módon jelentősen javíthatják a beteg egészségi állapotát, csökkentik az egészségügyi kassza kiadásait, és hosszú távú hűséget építenek a betegben az orvosa által előírt terápia iránt.

Ezen programok megvalósítható és eredményeket nyújtó akciókra való lefordítása azonban összetett, és e területen speciális tapasztalatot igénylő feladat. A DayMed Kft., amely négy esztendeje elsőként vállalta fel a compliance management speciális területének szakértő gondozását, kiváló eredményekkel és referenciákkal büszkélkedhet.

A DayMed Kft. a nemzetközi know-how és a magyar piacon szerzett tapasztalatok felhasználásával és a hazai orvosok bevonásával fejlesztette ki a komplex terápiatámogatás rendszerét, amely megfelel a magyar jogrendszernek, illetve a hazai területen tevékenykedő gyógyszergyárak etikai normáinak.

A cég a non-compliance problémáját komplexen kezeli, az egyedi non-compliance tényezők pontos analízisétől a stratégiai tervezésen át a teljes körű kivitelezésig, beleértve a betegeket tájékoztató anyagok szakemberek általi elkészítését, ellenőrzését, a beteghez történő rendszeres és kontrollált eljuttatását is.

A DayMed 2007 óta folyamatosan több mint 50 000 beteg és tucatnyi terápiás terület orvosai és betegei számára dolgozott ki komplex compliance management programokat. Csak 2010-ben eddig különböző kommunikációs csatornák igénybevételével kb. 152 000 közvetlen betegkontaktus valósult meg, mérhető eredményekkel.

DayMed compliance management programja

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az orvos munkáját támogató, gondosan előkészített és megvalósított programok segítségével a ki nem váltott receptek aránya jelentősen csökkenthető, a terápia megkezdése és folytatása mérhetően pozitívan befolyásolható, és hatására a betegekben hosszú távú terápiás hűség alakul ki. A személyre szabott terápiatámogató programok eredményeként a compliance-ráta 6–12 hónap távlatában 75–91%-os (a betegek azonos százaléka van a követési idő elteltével is a szakorvos által előírt meghatározott terápián), ami az átlagos, féléves 50%-os terápiaelhagyáshoz képest kiugróan jó eredmény.

A DayMed compliance management programjainak fókuszában minden esetben az orvos és a beteg áll. A program során a DayMed munkatársai – a kezelőorvossal szorosan együttműködve – különböző csatornákon pontosan időzített, konzisztens üzeneteket juttatnak el a betegnek, amelyek közérthető módon erősítik a kezelőorvos által meghatározott, szükséges terápiás információkat, és motiválják őt a terápia további, pontos és folyamatos követésére. A kommunikáció során nagy hangsúlyt kapnak a kezelőorvosuk által előírtak, és a kontrollvizsgálatok betartásának fontossága. A programban együttműködő több ezer orvos már eddig is a gyakorlatban tapasztalhatta meg a programok hasznát: elégedett, a megfelelő időben visszajáró betegek, akiknek eredményei javulnak, és a folyamatos gondoskodást orvosuknak köszönik meg. Programjaink az orvos „meghosszabbított kezeként” működnek. A betegek mellett az orvosok munkáját információval is segítjük, visszajelzünk a betegekről, és értékes compliance-javító információkkal látjuk el őket is.

A DayMed komplex terápiatámogató programjai kipróbált megoldásokat nyújtanak non-compliance javítására, ezzel segítik az orvost és a beteget a jobb terápiás eredmény elérésében. A programok hatására nő a betegelégedettség, amely elégedettséget a betegek a szakorvosukkal azonosítják.

További információ és kapcsolat: www.daymed.hu – a komplex terápiatámogató programok szakértője.

A komplex compliance-javító, terápiatámogató programszolgáltatás engedélyhez nem kötött, jogszerű adatkezelésen alapuló tevékenység.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés