hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 206
#1
Medical Online >> Stroke - prevenció
2022-10-25

Onkológiai betegségek kapcsán fokozott a thrombosis kockázata, mely hozzájárulhat a halálozási arány emelkedéséhez ebben a betegcsoportban. A szerzők egy élő interaktív evidenciákon alapuló adatbázist hoztak létre a különböző terápiás opciók előnyeinek és kockázatainak áttekintésére, melynek alapján megállapították, hogy a magas vérzési kockázatú betegektől eltekintve megfontolandó a direkt orális alvadásgátlók standard kezelésként való használata a tumor-asszociált VTE eseteiben.

#2
Medical Online >> Atópiás Dermatitisz
2022-05-30

Az atópiás dermatitis (AD) egy olyan heterogén betegség, amelyben genetikai, környezeti és immunológiai faktorok összessége járul hozzá a klinikai tünetekhez, és amelyre jellemző a fokozott bőrön keresztüli folyadékvesztés, valamint a különböző mikróbák bőrön keresztüli penetrációja.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-04-14

A betegedukáció célja, hogy a kapott információk nyomán a páciens maximálisan kihasználhassa a neki nyújtott terápiát. Ebben igyekeznek segítséget nyújtani a betegszervezetek, ám az államnak is lenne feladata.

#4
Medical Online >> Háziorvostan
2022-03-28

A legtöbb mentális betegségben szenvedő egyén nem erőszakos, illetve az erőszakos viselkedés általában csak átmeneti jellegű (Swanson 1996). Ugyanakkor számos közlemény (Pulay 2008, Fazel 2009) rámutatott az erőszakos viselkedés és egyes pszichiátriai betegségek kapcsolatára.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-01-11

A műtét utáni fertőzés szövődmények akkor is problémát jelentenek, ha a beteg optimális posztoperatív ellátásban részesül, minimálisan invazív műtéten esett át, vagy megfelelő a beavatkozás utáni felépülés.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-09-08

A gasztrointesztinális (GI) sebészet a tápcsatorna és/vagy a máj direkt/eperendszer manipulációjával jár, ezért a közvetlen műtét utáni időszakban a beteg bizonyos ideig nem képes szájon át történő táplálékbevitelre.

#8
Medical Online >> Háziorvostan
2021-08-16

Az általános orvosi gyakorlatban a fájdalom csillapítása mindig szükségszerű volt. Az elmúlt évek, évtizedek alatt részben a gyógyszerfejlesztések adta lehetőségek, a népszerűbbé váló egészségtudatos életmód, részben pedig a társadalmi hozzáállás miatt a kezelési stratégiák megváltoztak.

#9
Medical Online >> A szem betegségei – okok és okozatok
2021-05-31

A lokális szemészeti készítmények, elsősorban a szemcseppek esetében a sikeres gyógyszeralkalmazás nem csupán a megfelelő hatóanyagnak a célszervhez – ez esetben a szemfelszínre – történő eljuttatását jelenti.

#10
Medical Online >> A szem betegségei – okok és okozatok
2021-05-31

A nyitott zugú glaucoma krónikus betegség, fő jellemzője a látóidegfő progresszív károsodása, illetve legrosszabb esetben vaksághoz vezető látótér károsodás (1). Legtöbb esetben a szemnyomás (IOP) emelkedése nem okoz panaszt. Világszerte a glaucoma a vaksági okok között a második helyet foglalja el, a betegség az életkor előre haladásával egyre gyakoribb (2, 3).

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Súlyos betegség vagy meddőség is lehet a következménye a hereproblémák elhanyagolásának.