hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Csak részben konszolidálják a kórházi adósságot

Egy konferencián elhangzottak szerint idén az egészségügyi intézmények várhatóan csak az adósság kétharmadát kaphatják meg, írja a Népszava.

A kórházi adósságok háromnegyedét konszolidálhatja az év végéig a kormányzat – a Népszava értesülése szerint erről beszélt Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár a csütörtöki Medicina konferencián, amelyet zárt ajtók mögött, a sajtó kizárásával tartottak.

Az államtitkár bejelentése alapján az idén kisebb kompenzációra számíthatnak a kórházak, mint az elmúlt években. 2021-ben az adósságok 90, 2020-ban pedig 80 százalékát rendezték. A lap úgy tudja, hogy az egészségügyi államtitkár Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkárának kérdésére válaszolva azt mondta: becsléseik szerint 2022 végére a 60 milliárd forintot is elérheti a kórházak adóssága.

A rendezvényen, ahol az ágazati érdekképviseletek, szakmai kamarák képviselői is részt vettek, a politikus az egészségügy átalakításával kapcsolatos változtatásokat részletezte. Egyebek mellett bejelentette, hogy hamarosan bővítik a nondoktor képesítésű szakdolgozók hatáskörét. Az érintettek a jövőben a krónikus betegnek rendelhetnének gyógyszert, és beutalót is írhatnának a számukra.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink