hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Közelíti az 50 milliárdot a kórházak adóssága

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő főigazgatója szerint szeptember végén már 46,2 milliárd forintra nőtt a járó -és fekvőbeteg-ellátást végző intézmények tartozása, írja a Napi.hu.

Tovább nőtt a kórházak adóssága, meghaladja a 46 milliárd forintot is és még mindig nem fizettek annak a közel négyezer kórházi beszállítónak, akik a járó-és fekvőbetegellátás számára biztosítják az orvosi eszközöket, műtéti felszereléseket.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) főigazgatója egy minapi szakmai konferencián azt mondta: szeptember végén 46,2 milliárd forint volt az intézmények adóssága; a tartozással rendelkező intézmények közé sorolta azokat az egyetemi klinikákat is, amelyek már nem tartoznak jelentési kötelezettséggel a MÁK felé, mert alapítványi fenntartásban működnek, jelzi a lap.

Az Orvostechnikai Szövetség főtitkára, Rásky László már augusztus végén megjósolta, hogy az őszi hónapokban tovább nőhet a tartozásállomány és elérheti az 50 milliárd forintot is, ehhez pedig már nem sok hiányzik.

(forrás: Napi.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink