hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Bőrrák ellen herpeszvírus?

A brit Merseyside kórház jelenleg világelső azokban a kísérletekben ahol genetikailag módosított herpeszvírust használnának a bőrrák gyógyítására – igen jó eredményekkel, írja az EgészségKalauz.

A módszer lényege, hogy a T-VEC nevű anyagot közvetlenül a daganatba fecskendeznék, hogy az így szétterjedő anyag segítsen a rák elleni küzdelemben. Szerencsére, a folyamat egyáltalán nem káros az egészséges sejtekre nézve, írja az EgészségKalauz.

Az első beteg 2015-ben kapta meg az első injekciókat, majd ezután még évekig folytatták nála a kezelést. A beteget rosszindulatú melanomával diagnosztizálták 2012-ben, ezt követően találták meg a karjában lévő csomókat, amelyeket sebészi úton eltávolítottak. Orvosai 20 műtét után mégis úgy döntöttek, hogy valószínűleg más, kíméletesebb kezelésre lenne szükség.

Kéthetente kapta az injekciókat, amelyekből a legutolsót 2016 decemberében adták be neki. Eközben folyamatosan figyelték CT-vel a folyamat alakulását. A kezelőorvos szerint a tesztkezelések nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy hatékonyabbá váljanak az ilyesféle injekciós eljárások, és ezen keresztül az immunrendszer stimulációja is.

(forrás: Egészségkalauz.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés