hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Bogsch: baj lesz a gyógyszerellátással

A Richter piaci terveiről, lehetőségeiről beszélt Bogsch Erik, a gyógyszercég vezérigazgatója az Investor.hu-nak adott interjújában.

Ha a nőgyógyászati szer, az Esmya 2014 első negyedében zöld utat kap az európai gyógyszerhatóságtól, akkor három év múlva az ideinél több mint hatszor nagyobb, 100 millió eurós árbevételt hozhat a Richter Gedeon Nyrt.-nek – vélte a vezérigazgató. A beszélgetésben kiderült az is, hogy a Richter az európai gazdaság hosszabb távú stagnálására számít, így a nagyobb üzleti potenciállal kecsegtető Latin-Amerikát próbálja bevenni. „Az Európáénál nagyobb számú, 570 milliós lakosság, a korösszetétel, az egészségügyi helyzet, a növekedési lehetőségek és a Richter portfoliója alapján Latin-Amerika reális célpont.”

A másik célterület Kína, ahol nemcsak a potenciális fogyasztó sok, hanem a bizonytalanság is.

„Kínában még mindig sok tradicionális termék van, amelyek áráról nem tudunk semmit – idézte fel a vezérigazgató. –  A gyógyszerárak világszerte lefelé mennek. Magyarországon például ma már irreálisan alacsonyak. Ennek oka, hogy néhány cég ki fog vonulni a magyar piacról, ezért a raktárkészleteit nyomott áron értékesíti és ez lesz a bázis. Ami a minőséget megtartó cég számára már veszteséget jelent, s baj lesz a gyógyszerellátással. Ez máshol is bekövetkezett, Angliában például olyan alacsonyra ment le az árszint, hogy ennek hatására hiányok alakultak ki. Előbb-utóbb valószínűleg Magyarországon is gyógyszerhiányok lesznek, ha a tendencia nem változik.

(forrás: Investor.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink