hirdetés
2020. augusztus. 11., kedd - Zsuzsanna, Tiborc.
hirdetés

Bocsánatkérésére és kártérítésre számít Hódmezővásárhely

Az Erzsébet Kórház-Rendelőintézet ágyszámának csökkentése miatt bízik a kormány bocsánatkérésében és anyagi kártérítésben is az önkormányzat.

hirdetés

Amint arról a MedicalOnline beszámolt, a hódmezővásárhelyi intézménnyel együtt négy kórházzal - a Békés megyei Pándy Kálmán Kórház, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Kenézy Gyula Kórháza, valamint a Keszthelyi Városi Kórház - különalkuról tárgyal a kormány.

A kártérítés alapját a Molnár Lajos által jegyzett kapacitástörvény hatálybalépése miatti vesztéségek képeznék, erre hivatkozik a most kiadott közleményben Hódmezővásárhely önkormányzata is: "A kormány az egészségügyi ellátórendszer átalakítása során minden szakmai alapot nélkülözve építette le az Erzsébet Kórház-Rendelőintézetet, korlátozva, megsértve ezzel a város és a térség lakosainak az egészséges élethez és a megfelelő egészségügyi ellátáshoz fűződő alapvető jogait" - írják.

Az egészségügyi szerkezetátalakítás során a hódmezővásárhelyi kórház aktív ágyainak 63 százalékát vesztette el, és több osztálya is megszűnt.

(forrás: MTI, MedicalOnline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink