hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Bezár a sürgősségi a Dél-pestiben

Megkezdődik a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház sürgősségi betegellátó osztályának felújítása, részlegesen, később teljesen bezár az SBO.

Pénteken megkezdődik a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház sürgősségi betegellátó osztályának felújítása, az intézmény ellátási területéhez tartozó betegeket továbbra is fogadják, de az egyértelműen sürgősségi osztályos elhelyezésre szorulókat a mentők más kórházakba viszik.

A kormány a múlt év decemberében 125 millió forint támogatást hagyott jóvá a Jahn Ferenc Kórház sürgősségi betegellátó osztályának bővítésére, felújítására és korszerűsítésére.

A felújítás első fázisában – pénteken 18 órától előreláthatólag február közepéig – az intézmény sürgősségi betegellátó osztálya továbbra is fogadja a kórház ellátási területéhez tartozó betegeket.

A sürgős differenciáldiagnózist, valamint állapotstabilizálást igénylő, egyértelműen sürgősségi osztályos elhelyezésre szoruló betegeket az Országos Mentőszolgálat a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába, a Semmelweis Egyetemre, az Uzsoki utcai Kórházba vagy a Szent Imre Kórházba viszi.

A kórház ismertetése szerint a támogatásból bővítik a sürgősségi betegellátó osztály alapterületét, belső átalakítással növelik a betegellátást szolgáló helyiségek számát, megújítják és komfortosabbá teszik a beteg- és hozzátartozói várót, és klimatizálnak egyes helyiségeket.

A Pesterzsébet.hu portál azt is megírta, hogy február közepétől a kivitelezési munkák befejezéséig a sürgősségi osztály munkáját teljes egészében szüneteltetik, ennek pontos időpontjáról később adnak tájékoztatást. Az intézmény a változásokról az előírásoknak megfelelően tájékoztatta az Országos Tisztifőorvosi Hivatal vezetéséért felelős államtitkár-helyettest, valamint az Országos Mentőszolgálat vezetőjét.

(forrás: MTI, Pesterzsébet.hu)
hirdetés

Könyveink